HZ University of Applied Sciences in Vlissingen krijgt een groen schoolplein. Tijdens twee bijeenkomsten hebben studenten, docenten en medewerkers meegedacht over de nieuwe inrichting.

Beide sessies vonden plaats in de 1e Groene Corridor naast de school. In kleine groepjes dachten de deelnemers na over de inrichting van het plein (aan voor- en achterzijde), de materialen, planten en bloemen, nieuwe zitplekken en mogelijkheden om te ontspannen.

De bijeenkomsten stonden onder leiding van docenten Ingrid de Vries en Carlien Nijdam.

Ontwerp

Op basis van de ideeën en alle voorwaarden wordt een voorontwerp gemaakt. Daarna komt het definitieve ontwerp. Het werk begint in het najaar.

In het kader van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen hebben de afgelopen jaren bassischolen gebruik gemaakt van de subsidieregeling om hun schoolplein te vergroenen. In totaal is al zo’n 3500 vierkante meter tegels ingeruild voor groen. De HZ is de eerste deelnemer die geen basisschool is. Een groen schoolplein zorgt voor meer biodiversiteit, vermindert hittestress en geluidsoverlast van het verkeer, verbetert de wateropvang, bevordert de vitaliteit van werknemers en studenten en het maakt de HZ aantrekkelijker. Ook kunnen docenten buiten les geven. De Groene Revolutie is een initiatief van IVN Natuureducatie.