50 Student Companies pitchen 20 december tijdens ZLM Company Launch

Op dinsdag 20 december presenteren 50 Junior en Student Companies uit Zeeland zich tijdens het evenement ‘ZLM Company Launch’ van Jong Ondernemen. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten van HZ University of Applied Sciences tonen hun ondernemerschap tijdens pitches voor een vakkundige jury van professionals uit het werkveld en het aanwezige publiek. Het evenement vindt plaats op de HZ in Vlissingen. 

Pitchen voor een vakjury
De deelnemende onderwijsinstellingen stimuleren het ondernemerschap middels Activity based learning van het concept Junior en Student Companies. In een company maken deelnemers kennis met alle onderdelen van het runnen van een bedrijf: van het brainstormen over een product of dienst tot aan het vergaderen met aandeelhouders. 
Op 20 december presenteert een afvaardiging van alle companies hun bedrijf aan een vakjury van professionals uit het werkveld. De pitch bestaat uit de presentatie van het business model en de marketingstrategie. Er wordt gepitcht in twee categorieën: voortgezet onderwijs en hbo. 

Innovatieve companies
De winnaars van de ZLM Company Launch gaan naar huis met de Jong Ondernemen Award en een cheque ter waarde van €300,- van ZLM. Daarnaast wint het meest innovatieve team de Innovatieprijs van Stichting ZIGZAG (Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep).  De companies met de hoogste MVO-score krijgen een aanmoedigingsprijs en mogen in februari strijden om de Green Award van de HZ University.

Programma Zeeuwse Company Launch
Dinsdag 20 december, 18.00 - 21.30 uur, HZ University of Applied Sciences

18.00 uur Opening
18.20 uur Presentatie Oscar Monshouwer, directeur verzekeringszaken ZLM
18.45 uur Eerste pitchronde
20.00 uur Pauze
20.30 uur Bekendmaking finalisten en pitches finalisten
21.00 uur Presentatie Hans Dekker, senior lecturer HZ
21.15 uur Bekendmaking winnaars

Voor meer informatie kun je terecht bij:

Evelyn Schoe, Regiomanager Jong Ondernemen, 06-13575119, evelyn@jongondernemen.nl 
Peter van Dijk, HZ-coördinator Student Companies en docent bij de opleiding Commerciële Economie van de Academie voor Economie & Management via 0118 - 489 101 of prvandijk@hz.nl