Stichting Doe Mee, Verlos de Zee! ontvangt een Zeeuws Compliment

Stichting Doe Mee, Verlos de Zee! ontvangt deze week een Zeeuws Compliment voor hun harde werk om de stranden schoon te maken en te houden. Jan Flechner, coördinator van HZ Green Office, zit in het bestuur van deze stichting en organiseert overkoepelende beach clean-ups. Vrijdagmiddag om 15 uur ontvangen ze het Zeeuws Compliment op het Abdijplein door gedeputeerde Dick van der Velde.

Doe Mee, Verlos de Zee!
De stichting is opgericht om mensen te inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken. Om dit te bereiken willen zij – in samenwerking met lokale kustbeherende instanties (o.a. Natuurmonumenten en gemeentes) – bij strandopgangen mooie (houten) Jutbakken plaatsen die uitnodigen tot jutten! Zo willen ze het laagdrempeliger maken voor voorbijgangers om ook te gaan jutten. Vind meer informatie op hun website.

Clean-ups
Clean-up sessies worden elke week georganiseerd door Jan van HZ Green Office, deels in samenwerking met Doe Mee, Verlos de Zee! Deze clean-ups vinden voornamelijk plaats bij de stranden, kanaal, bossen en havens. Studenten kunnen hier aan mee doen voor HZ Personality punten, maar ook andere vrijwilligers zijn van harte welkom. Meer informatie over de clean-ups is te vinden op de website en Instagram van HZ Green Office.