SDG Purpose College: Ondernemen met impact

Donderdag 7 oktober vindt er een SDG Purpose College plaats op de HZ in Vlissingen, Lokaal 0. Er zal een interactief open gesprek plaatsvinden met TSN Groen directeur, Andries Vlot en Gerben Rodts van DAM Walcheren. Beiden zijn ze ondernemers met het oog op de toekomst en de SDG’s. De focus van het gesprek ligt dan ook op hoe je als ondernemer op een praktische manier betekenisvol kan zijn en hoe je samen kan werken aan een betere wereld.

Als deelnemer word je gestimuleerd je brandende vragen te stellen om zo het gesprek aan te gaan met elkaar. Na afloop is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de dialoogtafels op de HZ waarbij je met elkaar in kleine groepjes het gesprek aangaat.

Programma

15:45 – 16:00 uur Inloop
16:00 – 16:05 uur Inleiding & opening: Arne Hulsteijn - Dockwize
16:05 – 17:00 uur Een open gesprek: met Andries Vlot en Gerben Rodts
17:00 – 17:30 uur Dialoogtafels

Wil jij hier bij zijn? Meld je dan snel aan want vol is vol! Je kan je hier aanmelden. Toch te laat? Dan kun je het Purpose College ook volgen via de livestream.
Voor dit event heb je een QR-code in je CoronaCheck-app nodig, meer informatie hierover is te vinden via de aanmeldpagina.

Andries Vlot

Een echte selfmade ondernemer die staat voor sociaal ondernemerschap met de focus op mens en omgeving in de breedste zin van het woord. Zowel binnen zijn organisaties als de externe omgeving zonder afhankelijk te zijn van overheidsinstanties. Andries Vlot tikt met zijn organisaties 14 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen aan.


Duurzaamheid is een grote drijfveer om te innoveren. Andries Vlot wil met zijn bedrijf, TSN Groen, verantwoordelijkheid nemen voor de impact die de logistieke industrie heeft op de Co2-uitstoot van onze samenleving. TSN Groen heeft emissie-loze distributiecentra en zijn volledig voorbereid op elektrisch vervoer. Hiermee hopen ze ook andere organisaties te inspireren in wat er mogelijk is op het gebied van verduurzaming.

Stichting ‘Vlotter naar een betere wereld’, waar Andries voorzitter van is, heeft een missie om de wereld te verbeteren. Daarbij staan respect voor mens en dier, het verbeteren van het milieu en het verminderen van plastic vervuiling hoog in het vaandel. “Laten we met elkaar in beweging komen om de wereld een stukje beter te maken” is hun motto.

Gerben Rodts

Gerben Rodts staat voor impact maken, verbinden, verduurzamen en mensen helpen zich te ontwikkelen. Hij is een ondernemer die begonnen is in de sport en zich op het moment bezig houdt met oplossingen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, verbetering samenwerking bedrijfsleven en onderwijs en duurzame mobiliteit.

DAM Walcheren is een mensontwikkelbedrijf en een mooi voorbeeld van betekenisvol ondernemen. Zij helpen mensen die momenteel aftstand hebben tot de arbeidsmarkt weer werkfit te worden. Hierbij gebruiken ze personenvervoer als middel. Samenwerkend met Orionis Walcheren en NOOT personenvervoer, verzorgt DAM Walcheren duurzame aanvullende mobiliteit voor lokale (zorg)organisaties, sociale werkvoorzieningen, welzijnsorganisaties en gemeenten.