SDG Purpose College: in gesprek met Typhoon

Neem om woensdag 16 juni om 11.00 uur deel aan het online SDG Purpose College met Typhoon! Het SDG Purpose College, of het Keti Koti Dialoogtafel gesprek, met Typhoon is een interactieve live-verbinding waarbij ruimte is voor het stellen van vragen. Tijdens college hoor je waarom de dialoog over de erfenissen van het slavernijverleden betekenisvol zijn voor elke Nederlander? En wat kunnen we ervan leren?

Typhoon (Glenn de Randamie) vertelt zijn verhaal. Hij nodigt jou uit om daarna met hem in gesprek te gaan over inclusie en diversiteit. Over Black Lives Matter, het slavernijverleden en kolonialisme. Onderwerpen die nu relevant zijn, maar waarover ook veel taboes en ongemakken heersen. Join hem aan de digitale Keti Koti Dialoogtafel. Laten we erover in gesprek gaan!

Programma
10:45 – 11:00 uur Inloop
11:00 – 11:05 uur Inleiding & opening: Jorien Mesu-Minderhoud
11:05 – 11:30 uur College Typhoon
11:30 – 12:00 uur Q&A Typhoon

Aanmelden

Het SDG Purpose College is een online event. Je kunt via HZ Cult een gratis ticket voor het college reserveren. Wil je napraten? 's Avonds wordt tijdens de Daily Mile Talk nagepraat over deze activiteit. Meer informatie vind je hier.

Over Typhoon
Imro Glenn Lubertus Emile de Randamie ('t Harde, 6 augustus 1984), beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst. Hij groeide op in het Veluwse dorpje 't Harde en komt uit een muzikale familie. Zijn vader speelde gitaar en saxofoon, zijn moeder zong in een koor, zijn broers Kevin en Earlrandall rappen en zijn zus Sharon is r&b-zangeres. Tussen licht en lucht uit 2007 was zijn debuutalbum.

Keti Koti
Praten over de gevolgen van ons slavernijverleden?  Keti Koti staat  stil bij ons gezamenlijke slavernijverleden en de gevolgen daarvan voor het heden. Deze bijzondere dialogen worden meestal op 1 juli gevoerd tijdens Keti Koti - de jaarlijkse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij (1863). Maar inmiddels vinden het hele jaar door Keti Koti Dialoogtafels plaats. Niet alleen de hedendaagse gevolgen van het slavernijgeschiedenis krijgen steeds meer aandacht. Dankzij Black Lives Matter is daar de erkenning bijgekomen dat alledaags en institutioneel racisme de levens van niet witte mensen op achterstand zet. Met de Keti Koti Tafel willen we een bijdrage leveren om vooroordelen en houdingen, die wij allen in enige mate met elkaar delen, te bestrijden.

De volgende SDG’s komen aan bod:
10. Ongelijkheid verminderen
17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Dit SDG Purpose College wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Four Freedoms Door Het Jaar Heen, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, HZ University of Applied Sciences, NinSee, Keti Koti Zeeland en Europe Direct