SDG Purpose College: de nieuwe economie, begin bij jezelf

De grenzen van het systeem waarin economische groei boven alles gaat zijn bereikt. Overal ter wereld gaan de sociale en ecologische alarmbellen af. De planeet is op, net als de meeste mensen. Gelukkig lonkt er een alternatief. Sterker nog, volgens betekeniseconomie-expert Kees Klomp zijn we allang een onomkeerbaar pad ingeslagen richting een systeem waarin niet markt en winstmaximalisatie, maar gemeenschappen en de Aarde centraal staan.

Programma

Op dinsdag 6 september leer je meer over de betekeniseconomie tijdens het SDG Purpose College: 'de nieuwe economie, begin bij jezelf' in het Atrium van de HZ in Vlissingen.

Het Purpose College van 15.30 tot 17.15 uur bestaat uit een presentatie van Shinta Oosterwaal en Kees Klomp, met aansluitend een paneldiscussie met Jolanda Dings (Sustainability manager Lamb Weston Meijer) en Adriaan Wisse (Camping Weltevreden en Landbouwbedrijf De Groen Kust), tijdens dialoogtafels gaan we daarna met elkaar in gesprek. Aansluitend is er tussen 17.15 en 18.00 uur een netwerkborrel onder het genot van een heerlijk frietje van Lamb Weston Meijer.

Na dit Purpose college heb je ervaren dat de transitie naar een nieuwe economie vraagt om een afdaling naar de fundamentele keuzes in het leven. Meer weten? Bekijk het evenement in de kalender en meld je aan.
Bekijk dit evenement in de kalender >

Sprekers

Kees Klomp

Kees Klomp is hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Kees is ondernemer, adviseur, Lector, TEDx-spreker en auteur op het gebied van de ‘betekeniseconomie’ of de Purpose economy.

Shinta Oosterwaal

Shinta Oosterwaal is docent - onderzoeker nieuwe economie aan o.m. de Hogeschool van Amsterdam, adviseur en auteur van 2 boeken. ieder op hun eigen manier geven zij invulling aan de existentiële aard van de transitie naar een nieuwe economie.