Schrijf een column over vrijheid

Leven zonder vrees, zonder gebrek, in vrijheid kunnen spreken, je mening uiten en zelf een keuze maken of en hoe je gelooft. Dit is wat de Amerikaanse president Roosevelt mensen toewenste tijdens zijn State of the Union toespraak in 1941. 

Columnwedstrijd
Hoe is dat nu, in onze wereld, in onze tijd? Gelden deze vrijheden voor iedereen? Staan ze onder druk? Breng jouw ideeën hierover onder woorden en schrijf een kritische en prikkelende column van maximaal 500 woorden waarin één van deze vier vrijheden centraal staan. Daarmee koppel je deze historische vier vrijheden aan de actualiteit. Dat mag dus van alles zijn!

Optreden tijdens een Bevrijdingsfestival
Een jury kiest de beste inzendingen uit en maakt deze op 26 april bekend. De winnende inzendingen mogen hun column voordragen tijdens een van de Bevrijdingsfestivals op 5 mei 2017, in het voorprogramma van een van de Vrijheidscolleges. 

Voor meer informatie en het insturen van je column ga je naar de site van www.humanityinaction.nl. Deadline voor inzendingen is 22 april 2017. 

Voorwaarden voor deelname:

  • Je bent ouder dan 16 jaar
  • Je inzending is niet langer dan 500 woorden
  • Je bent beschikbaar om op 5 mei op te treden op een van de Bevrijdingsfestivals in Nederland
  • Je inzending mag worden gepubliceerd onder vermelding van jouw (artiesten)naam

Vrijheidscolleges
Dit jaar spreken programmamakers Eric Corton en Prem Radhakishun, schrijfsters Simone van Saarloos en Naema Tahir, cabaretier Dolf Jansen, journaliste Fidan Ekiz, documentairemaker Sunny Bergman, oud-politicus Boris van de Ham, wetenschapper Frank Furedi en Amerikadeskundige Maarten van Rossem. En misschien dus jijzelf! 

Op dinsdag 18 april bezoekt Eric Corton de HZ voor zijn vrijheidscollege.