Scalda-studenten Teelt op Water krijgen les op de HZ

Studenten van de Scalda-opleiding Teelt op Water krijgen tot en met 30 maart les op de HZ. Vijf junior- en senior-onderzoekers van de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas en Marine Biobased Specialties geven de studenten lessen over algen en wieren.

Deze lessen bestaan uit theorie- en praktijkdelen en vinden plaats in onder meer het SEALAB en Ecolab. Op de woensdag voor de kerstvakantie is het lesblok Algen en Wieren begonnen met een bezoek aan de Stichting Zeeschelp en Roem van Yerseke bij Aqua Valley in Kamperland.

Nieuwe mensen

Teelt op Water is een nieuwe, driejarige opleiding van Scalda. De studenten leren van alles over het innovatief kweken van zoutwaterdieren en het kweken en oogsten van zilte gewassen zoals zeekraal, wieren en algen.

Onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas en de HZ zijn nauw betrokken geweest bij de opzet en uitvoering. De samenwerking is onderdeel van het project ‘Samenwerken in de groene delta’. Dit is een samenwerking van organisaties als ZLTO en Food Delta Zeeland en onderwijsinstellingen met als doel om zoveel mogelijk nieuwe mensen op te leiden voor de sector.