HZ heeft een interne opleiding voor Roompot Vakanties ontwikkeld. Deelnemers worden met de tweejarige opleiding klaargestoomd voor een functie als parkmanager bij Roompot. Het recreatiebedrijf heeft de komende jaren behoefte aan goed gekwalificeerde mensen die de bungalowparken aansturen. Het is uniek dat de HZ een onderwijsprogramma opzet met een bedrijf voor zo'n lange periode. 

Toekomstige parkmanagers krijgen tijdens het opleidingsprogramma diverse masterclasses en doen daarnaast veel praktijkervaring op bij verschillende parken van Roompot. “De afgelopen jaren is de functie van parkmanager sterk veranderd, hij heeft nu andere taken dan voorheen”, aldus CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties. “Een nieuwe, innovatieve opleiding is daarom van groot belang.”

De opleiding wordt afgestemd op de ervaring en achtergrond van de studenten. Iemand die bijvoorbeeld een financiële hbo-opleiding gevolgd heeft, volgt meer praktijkuren, terwijl een student met veel horeca-ervaring meer theoretische achtergrond nodig heeft. Voor het opleidingsprogramma hebben zich inmiddels zestig geïnteresseerden gemeld. Roompot selecteert de meest geschikte kandidaten. Zij krijgen een baan aangeboden en volgen daarnaast de opleiding.

De toekomstige parkmanagers volgen een deel van de opleiding op het Roompot Beach Resort in Kamperland. Tijdens de andere helft van de studie heeft de student keuze uit andere locaties van Roompot. De opleiding tot parkmanager gaat in 2017 van start.