RAAK-award nominatie voor HZ Meerwaarde met Mosselen project

Het HZ Meerwaarde met Mosselen project is genomineerd voor de RAAK-award 2019. De RAAK-award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek van hogescholen verhogen. HZ is penvoerder van het Meerwaarde met Mosselen consortium bestaande uit mosselkwekers, verschillende natuurorganisaties, Rijkswaterstaat, het Nederlands Instituut voor onderzoek der Zee (NIOZ), Wageningen Marine Research (WMR) en Deltares.

Meerwaarde Met Mosselen Project

Meerwaarde met Mosselen
Mosselen: we kennen ze vooral gekookt op ons bord met een beetje wijn en soepgroente. Maar mosselen zijn niet alleen belangrijk als aquacultuur product. Binnen het project Meerwaarde met Mosselen wordt onderzocht hoe we droogvallende mosselbanken kunnen aanleggen en hoe deze banken een bijdrage leveren aan kustbescherming, het verhogen van biodiversiteit en de mossel productie. Om deze schijnbaar tegenstrijdige doelstellingen te verenigen wordt door de HZ samengewerkt met de mosselsector, natuurorganisaties, Rijkswaterstaat en kennisinstellingen.

Building with Nature
Het HZ project Meerwaarde met Mosselen is een goed voorbeeld van de Building with Nature aanpak. Dijken, dammen en sluizen zijn beproefde methodes die ons beschermen tegen het water. Zonder deze klassieke verdedigingsstructuren kunnen we niet. Maar deze grijze infrastructuur moet continu worden versterkt en onderhouden met bijbehorende hoge kosten. Omdat door klimaatverandering deze kosten steeds hoger worden en sneller gaan oplopen wordt gezocht naar nieuwe, flexibele en meer kostenefficiënte oplossingen die onze kusten kunnen beschermen. Het HZ Meerwaarde met Mosselen project laat zien dat een slimme inzet van natuurlijke ecosystemen kan leiden tot innovatief kustbeheer met winst voor zowel natuur als maatschappij.

Publieksprijs
Op 9 september heeft de jury van de RAAK-award bekend gemaakt welke 6 onderzoeksprojecten zij nomineert voor de RAAK-award 2019. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het SIA-congres op 14 november. Voor die tijd kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete project via Stem voor de Publieksprijs. Het project met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Ook deze winnaar wordt bekend gemaakt op het congres. Vanuit het HZ Meerwaarde met Mosselen project rekenen wij op jouw steun en stem!

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×