Purpose College #2 Waarde creëren door sociaal ondernemerschap en inclusie

De maatschappelijke uitdagingen die wij vandaag moeten aangaan worden steeds groter en complexer. Dit vraagt om creatieve out-of-the-box oplossingen en een nieuwe kijk op de huidige economie en werkvormen. THRIVE Institute, HZ University of Applied Sciences en Dockwize hebben de handen ineen geslagen om dit collegejaar zes inspirerende colleges te organiseren om iedereen, van student tot zelfstandig ondernemer, op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de betekeniseconomie. Tijdens de colleges leer je van succesvolle en inspirerende ondernemers die jaren aan ervaring hebben opgedaan op vlak van maatschappelijk ondernemen, de uitdagingen die daarbij komen kijken en ook tips en tools om zelf aan de slag te gaan om impact te maken.

Purpose College #2 Waarde creëren door sociaal ondernemerschap en inclusie
In het tweede college van de zesdelige collegereeks op donderdag 8 oktober van 16:15 tot 18:00 uur leer je over de creatie van waarde door sociaal ondernemerschap en sociale inclusie. Wat is sociale inclusie? Waarom is het zo belangrijk? Welke belangrijke rol spelen ondernemers in het creëren van deze brede waarde? En hoe pakt succesvol social entrepreneur Jasper Kool van Happy Tosti dit aan?   

Arne Hulstein van Dockwize leidt de sessie in en Ageeth van Maldegem (HZ kenniscentrum Ondernemen en Innoveren) opent vanuit onderzoeksperspectief de sessie. Dan neemt Jasper Kool van Happy Tosti Holding het stokje over. Hij neemt ons mee in zijn ondernemersverhaal en gaat in gesprek met Arne over hoe je een goede sociale onderneming opzet en waarom een waterdicht businessmodel hierin essentieel is. Hij illustreert aan de hand van zijn ervaringen hoe belangrijk sociale ondernemingen zijn voor het creëren van sociale inclusie en gaat hierbij ook in gesprek met Aukje Hettinga, HZ-docent HRM. Jasper runt samen met zijn compagnons Sam Holtus en Wibe Smulders de restaurantketen Happy Tosti, waar meer dan de helft van de medewerkers een arbeidsbeperking heeft. Zo draagt hij met zijn onderneming bij aan een inclusieve samenleving.    

Aan het eind van het college krijgen drie groepen studenten van de Student Companies de kans om hun businessplan te pitchen. Jasper kiest vervolgens samen met Arne van Dockwize welk businessplan de meeste potentie heeft voor het maken van maatschappelijke impact. Wat is de prijs? Twee uur sparren met Jasper incl. een rondleiding bij Happy Tosti en een ochtend business coaching door Dockwize!   

Programma 
16:00 – 16:15 uur Inloop 
16:15 – 16:30 uur Inleiding & opening: Arne Hulstein & Ageeth van Maldegem 
16:30 – 16:50 uur Keynote Jasper Kool 
16:50 – 17:40 uur Vragen vanuit de zaal voor Jasper en interactie met Aukje en Arne 
17:40 – 17:55 uur Pitchbattle en prijsuitreiking door Jasper

Volg de livestream van het college

Het college is live te volgen via een stream. Ga direct naar de livestream.