Programma GO Week 2023

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juni organiseert de HZ Green Office de HZ GO Week. In deze week kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en kennismaken met alles wat de Green Office binnen de HZ doet op het gebied van Duurzaamheid en het milieu.

Ontdek het programma per dag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Maandag 26 juni

HZ Green Office week kick-off | HZ Voedselbos, Vlissingen | 10.00 - 14.00

Neem deel aan de start van de Green Office week. Je wordt warm ontvangen door de leden die je kennis laten maken met de doelstellingen van het HZ Green Office en verschillende betrokkenen. Neem vervolgens deel aan de interactieve werksessie in het voedselbos en geniet samen met ons van de eerste oogst.

^

Dinsdag 27 juni

Yoga | Bolwerk, Middelburg | 12.20 - 12.50

Neem deel aan een yogasessie in het park. Tijdens deze sessie op het Bolwerk, tegenover de HZ in Middelburg, maak je kennis met 'Easy flow yoga'. We ontmoeten elkaar op het plein voor de HZ om 12.15 uur. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en je kunt deelnemen in je reguliere kleding en zonder yogamat. We adviseren je wel comfortabele schoenen aan te trekken. Ervaar hoe mooi het is om spanning en werkdruk los te laten en start je middag met nieuwe energie!

Workshop zwerfafval Doe Mee Verlos de Zee | ZB Bibliotheek van Zeeland, Middelburg | 13.00 - 14.00

Ontdek de geheimen van de Zeeuwse wateren en ontrafel het mysterie van zwerfafval! Doe mee aan de boeiende workshop van HZ Green Office in samenwerking met Doe Mee Verlos de Zee! Luister naar fascinerende verhalen van vrijwilligers van beide organisaties en onthul de vreemdste voorwerpen die in onze provincie zijn ontdekt. Krijg meer inzicht in de impact die vervuilende stoffen hebben in Zeeland. Mis dit eye-opening event niet!

SUP Clean-up | Bolwerk, Middelburg | 14.30 - 16.00

Doe mee aan een SUP clean-up. Geniet van de zon, het water en de natuur. Draag tegelijkertijd jouw steentje bij. Een clean-up op een SUP-board is een geweldige manier om bij het afval te komen waar je vanaf de kant niet bij kunt. Ervaar hoe makkelijk en leuk het is om op een SUP-board te staan! We nemen ook een kano mee. Natuurlijk kun je ons ook helpen schoonmaken door aan wal te blijven.

^

Woensdag 28 juni

Officiële opening voedselbos | HZ, Vlissingen | 12.15 - 13.00

Verdiep je in ecologie en vergroening! Kom naar de officiële opening van het Voedselbos, georganiseerd door SDG Events. Vier met ons mee, hoor hoe het een jaar geleden allemaal begon en leer over hoe permacultuur ons kan helpen om ons aan te passen aan de klimaatverandering. Kom in contact met andere studenten en het personeel en geniet van een leuke tijd in de buitenlucht.

Cardiodansen | HZ, Vlissingen | 16.00 - 17.00

Kom samen met HZ Sport Cardio Dance uitproberen. Geef je energie een boost, verbrand calorieën en geniet van het bewegen op de muziek. Mis deze leuke cardiotraining niet. Laten we dansen op weg naar fitheid!

^

Donderdag 29 juni

Brainstormsessie: een groenere HZ | HZ Vlissingen | 12.00 - 13.30

Doe mee aan de workshop om meer aantrekkelijke en natuurlijke buitenruimtes rond ons schoolgebouw te creëren. Het tijdelijke gebouw (TH) wordt in de zomer verwijderd en maakt plaats voor een nieuwe groene ruimte op het plein in Vlissingen. Jouw input is van onschatbare waarde bij het vormgeven van de toekomst van duurzaamheid bij de HZ. Laten we onze school groener maken!

SUP Clean-up | Binnenhaven, Vlissingen | 14.30 - 16.00

Doe mee aan een SUP clean-up in de Vlissingse binnenhaven. Geniet van het water en draag tegelijkertijd je steentje bij! Een clean-up op een SUP-board is een geweldige manier om bij het afval te komen waar je vanaf de kant niet bij kunt. Ervaar hoe makkelijk en leuk het is om op een SUP-board te staan! We nemen ook een kano mee. Natuurlijk kun je ook helpen met de cleanup vanaf de wal.

Tuinsessie & Social Picknick APV Tuin | APV Campus, Vlissingen | 16.00 - 19.00

Steek je handen uit de mouwen en draag bij aan de schoonheid van de gemeenschappelijke tuin op de APV Campus in Vlissingen. Na een korte maar productieve tuinsessie kun je gezellig genieten van een social picknick, georganiseerd in samenwerking met Gemeente Vlissingen. Ontmoet nieuwe studenten, mensen uit de buurt en vluchtelingen, deel verhalen en geniet samen van een heerlijke avond.

^

Vrijdag 30 juni

Fotosafari en picknick | Middelburg | 09.00 - 12.00

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de essentie van duurzaamheid kunt vastleggen door middel van fotografie? Tijdens deze fotosafari kies je een onderwerp dat je interesseert en verken je de stad om onderweg indrukwekkende beelden vast te leggen. Aan het einde van de workshop delen de deelnemers hun foto's en de boeiende verhalen erachter. Mis deze kans niet om jouw kijk op duurzaamheid te laten zien door middel van de camera.

Tussen 11:00 en 12:00 uur kun je deelnemen aan een heerlijke picknick met lokaal en biologisch eten op het Bolwerk voor de HZ in Middelburg. Je kunt ook deelnemen aan de picknick deelname aan de fotosafari.

Klankschaal meditatie | Lokaal 0, HZ Vlissingen | 13.00 - 14.00

Graag nodigen we alle studenten en medewerkers uit voor een klankschaalsessie! Tijdens deze sessie kun je ontspannen en je geest tot rust brengen terwijl je luistert naar de prachtige klanken van de klankschalen. Het is de perfecte manier om even bij te komen van de drukte van alledag en jezelf op te laden.

De klankschaalsessie wordt geleid door twee ervaren begeleiders die je helpen volledig te ontspannen en te genieten van de prachtige klanken. Of je nu gestrest bent vanwege examens of werk, of gewoon wat tijd voor jezelf wilt nemen, deze sessie is voor iedereen.

Muntthee en bessentaart | Lokaal 0, HZ Vlissingen | 14:00 tot 15:00

Nadat je je hebt ontspannen tijdens de meditatiesessie met de klankschaal in Lokaal 0, dompel je jezelf onder in het Voedselbos, wij trakteren op lekkers. Geniet van de aromatische muntthee en probeer de bessentaart, gemaakt van ingrediënten die vers zijn geoogst uit de APV-tuin.

^