Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laten we zien dat je mag zijn wie je bent.

Waarom Paarse Vrijdag?

Jaarlijks spreken de studentpsychologen van de HZ nog studenten die worstelen met hun seksuele identiteit, deze durven de studenten bijvoorbeeld niet te benoemen. En dat terwijl je studententijd juist een periode is om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken. Dit kan heel bevrijdend zijn, maar dat moet natuurlijk wel in een veilige omgeving gebeuren.

Wat kan ik doen?

Tijdens Paarse Vrijdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor een diverse community. Trek om je steun te betuigen op vrijdag 9 december iets paars aan, speld een button op die je bij de entree van de HZ in Vlissingen of Middelburg kunt krijgen of neem deel aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. De dag wordt gevierd met het uitdelen van paarse smoothies en een VRIJMIBO.

  Lunchlecture met Fee

  Tijdens deze lunch lecture op vrijdag 9 december tussen 12.15 en 13.00 uur in het HZ Café, neemt Fee je mee in haar persoonlijke verhaal, waarin het doorbreken van taboes en het gevoel van vrijheid in wie je wilt zijn en hoe je wilt zijn, centraal staan. Aanmelden kan t/m woensdag 7 december.

  Tijd: 12.15 - 13.00 uur
  Locatie: HZ Café

  Bekijk activiteit

  Workshop Kampvuurgesprek

  Tijdens de workshop Kampvuurgesprek 'Hoe is het om jou te zijn' op vrijdag 9 december ga je in gesprek met elkaar en word je je bewust van alle perspectieven. We verzamelen collectieve wijsheid over hoe en wanneer jij je thuisvoelt. Aanmelden kan t/m donderdag 8 december

  Tijd: 13.15 - 14.45 uur
  Locatie: HZ Café

  Bekijk activiteit

  Vier paars tijdens de VRIJMIBO Paars Café

  Sluit je studie- of werkweek af met de VRIJMIBO in het HZ Café bij de HZ in Vlissingen tussen 16.00 en 18.00 uur. Vier Paars! Proost met ons mee. Laat jouw stempel achter en onderteken in het HZ Café het Paars Manifest.

  Over het Paars Manifest

  Hogescholen en universiteiten staan bekend als liberale en open gemeenschappen. Toch voelt lang niet elke student of medewerker zich er vrij om zichzelf te zijn. Tegelijkertijd weten we dat hogescholen en universiteiten veel waarde hechten aan de veiligheid van studenten en medewerkers. Daarom willen we hen helpen om die veiligheid voor LHBTI+-studenten en -medewerkers te vergroten, zodat niemand bang hoeft te zijn voor afwijzing of vooroordelen op grond van wie die is of van wie die houdt.

  Lees hier het manifest >

  Wat houdt jou bezig?

  Welke vragen en onderwerpen rondom geaardheid en identiteit houden jou bezig? Laat het weten en vul de enquête in.