Opening nieuw simulatorencentrum Maritiem Officier

Donderdag 5 oktober aanstaande opent de HZ haar Simulator Suite: het nieuwe maritieme simulatorencentrum ten behoeve van de opleiding Maritiem Officier. In de Simulator Suite is onder meer een scheepsbrug en –machinekamer ingericht. Dankzij deze simulatoren kunnen vaardigheden onder diverse omstandigheden worden geoefend, zodat toekomstige maritiem officieren optimaal worden voorbereid op hun toekomstige werk aan boord van een schip.

Real-life casuïstiek
In het simulatorencentrum kunnen studenten in verschillende rollen geplaatst worden waardoor het inzicht in teamwork en het omgevingsbewustzijn bevorderd worden. Zo kan er bijvoorbeeld een calamiteitentraining worden gesimuleerd en kan middels real-life casuïstiek gewerkt worden aan de ontwikkeling van de benodigde nautische en technische competenties.

Complexere modellen en technieken
Het simulatorencentrum vormt dan ook een aanwinst voor de HZ. “We zijn erg blij met deze simulatoren, omdat we onze studenten nu naast de ‘standaardmodellen’ ook complexere modellen en technieken kunnen aanbieden in een zeer realistische omgeving. Denk hierbij aan technieken als dual-fuel (het gebruik van verschillende brandstoffen waaronder LNG), diesel-electrisch en dynamic positioning (het schip geautomatiseerd in positie houden of brengen met behulp van nauwkeurige plaatsbepalingsapparatuur en meerdere (boeg)schroeven). Op deze manier kunnen we onze studenten nog beter op hun toekomstige carrière voorbereiden”, aldus Peter Harts, opleidingscoördinator Maritiem Officier aan de HZ.

De opening
De opening vindt plaats van 13.30 uur tot 18.00 uur aan de Edisonweg 4 in Vlissingen en wordt omlijst door diverse lezingen en een demonstratie. Meer weten of dit moment bijwonen? Bekijk het programma.