Op donderdag 30 juni, vrijdag 1 en zaterdag 2 juli vindt het grootste festival van Zeeland weer plaats op de Brouwersdam. HZ University of Applied Sciences en Concert at SEA bundelen de krachten in een samenwerking tussen het hoger onderwijs en het festival. Tijdens het event is de HZ drie dagen lang aanwezig met het HZ Paviljoen.

De HZ biedt opleidingen aan op het gebied van water, vitaliteit en energie, thema’s die aansluiten op het werken aan een duurzame en betekenisvolle wereld. Ook voor Concert at SEA zijn dit belangrijke thema’s die de organisatie tegenkomt tijdens de organisatie van het festival.

Uitdagende praktijkopdrachten voor studenten

Samen met Concert at SEA zijn studenten, docenten en onderzoekers aan de slag gegaan met het bedenken van duurzame, innovatieve oplossingen voor het festival. De vraagstukken van Concert at SEA bieden ook in de toekomst uitdagende praktijkopdrachten voor studenten die passen bij de kernwaarden van de hogeschool. De uitkomsten kunnen door Concert at SEA worden gebruikt om het festival zo duurzaam mogelijk te maken.

Kennisdeling

Tijdens eerder georganiseerde projectweken, de SDG Hackathon en de We Explore Together-week, werkten verschillende studenten in projectteams aan vraagstukken. Zo werd onder andere onderzoek gedaan naar hoe Concert at SEA na een intensief festivalweekend het strand en de zee schoon achter kan laten. Voor de HZ ontwikkelden studenten plannen rondom een biobased paviljoen, dat ingezet kan worden tijdens het festival deze zomer.

Ontdek de HZ tijdens Concert at SEA 2022

Tijdens Concert at SEA zijn diverse studenten aanwezig en ontdek je de verschillende thema’s van HZ in het HZ Paviljoen op het strand van het festival. Les je dorst zonder afval te creëren, ontdek het festival vanaf het water tijdens een SUP-sessie of leer van studenten en collega’s over de thema’s van de HZ.

Via de facebook- en instagramwinactie maak jij kans op twee keer twee kaartjes voor het festival. Bekijk hier de actievoorwaarden.