Ontdek het Diversity Festival op 9 juni

Op donderdag 9 juni vindt in het kader van Keti Koti het Diversity Festival plaats. Verspreid over de dag worden er bij de HZ in Vlissingen verschillende activiteiten georganiseerd die verbinden, inspireren en erkenning geven aan talent door mensen een podium te geven.

Programma
Het Diversity Festival bestaat uit drie verschillende onderdelen, met een afsluitende borrel in het HZ Café in de HZ in Vlissingen. Je kunt je per onderdeel aanmelden.

12.00 - 13.00 uur Aanschuiflunch vluchtelingen | (vol)
15.00 - 16.30 uur Keti Koti Purpose College met Kenny B | Lees meer >
16.30 - 17.30 uur Borrel & beats in het HZ Café

Meer informatie per onderdeel vind je in de kalender op de HZ website. Aanmelden kan via dit formulier.


Sport verbindt!
Studenten Sportkunde organiseren op donderdag 9 juni sportactiviteiten voor de bewoners van de COA Marine kazerne in Vlissingen. Ze gaan samen voetballen, volleyballen en basketballen. Sporten verbindt welke taal je ook spreekt of uit welk land je ook komt.

Diversiteit, inclusief & gelijkheid
In Artikel 1 van de Grondwet staat beschreven dat iedereen die zich in Nederland bevindt, in gelijke gevallen gelijk behandeld wordt. ‘Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ Helaas is de realiteit anders. Nog steeds zijn racisme, discriminatie, uitsluiting en ongelijkheid onderdeel van ons systeem.

Persfoto Kenny B

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Four Freedoms Door Het Jaar Heen, Keti Koti Tafel, ZB Bibliotheek van Zeeland, HZ University of Applied Sciences en Keti Koti Zeeland.