​Onderzoek naar nieuwe Associate degree Food & Gastronomy

De HZ onderzoekt momenteel de kansen voor een Associate degree opleiding Food & Gastronomy. Deze tweejarige hbo-opleiding zal professionals gaan opleiden binnen horeca, toerisme en bij voedselproducerende en verwerkende bedrijven. We willen hiermee inspelen op twee belangrijke ontwikkelingen. Als eerste de grote veranderingen op dit gebied: eten moet gezonder worden, duurzamer, van dichtbij komen en voldoen aan steeds hogere eisen. Als tweede spelen we in op het grote tekort aan goed opgeleid personeel op dit gebied.

Inhoud programma 
Food & Gastronomy wordt een internationale opleiding die in alle varianten gevolgd kan worden: voltijd, deeltijd en duaal. Studenten worden opgeleid tot experts op het gebied van voeding, gezondheid en leefstijl en alle processen die daarmee samenhangen binnen de keten. Studenten ontwikkelen zich tot adviseurs op dit gebied, die een team kunnen aansturen en binnen een organisatie een verandertraject kunnen begeleiden.

Onderzoek naar interesse
Het bedrijfsleven is enthousiast over ons initiatief. Op dit moment wordt onderzocht of er voldoende interesse is voor de opleiding. Bij een positief resultaat zal de aanvraag om te mogen starten met deze opleiding nog voor de zomer worden ingediend. Op dit moment is een ontwikkelteam, in nauwe samenwerking met ondernemers, een programma aan het ontwikkelen.

September 2020
Als de opleiding wordt goedgekeurd hebben we het voornemen om te starten in september 2020. Op de Open Dag in november van dit jaar wordt de opleiding voor het eerst gepresenteerd.

Wil je meer weten? Mail dan naar peter.kruizinga@hz.nl

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×