Omroep Zeeland kiest filmpjes van studenten

Studenten van de HZ-opleidingen Pedagogiek en Social Work hebben in het kader van de cursus Psychotrauma en Verlieswerking korte informatieve filmpjes gemaakt over deze thema’s. Wat is bijvoorbeeld de impact van ingrijpende gebeurtenissen als een plotselinge dood of huiselijk geweld op ons leven? Op woensdag 18 januari presenteren de studenten het resultaat. Een jury van Omroep Zeeland selecteert de vijf beste filmpjes, deze worden in maart en april uitgezonden door de omroep.

Verdieping van thema’s
De hbo-opleidingen besteden in samenwerking met het werkveld ruim aandacht aan actuele vraagstukken om op deze manier de verbinding te maken tussen onderwijs, praktijk en maatschappelijke thema’s. De derdejaars studenten van de twee sociale opleidingen werkten aan de bijzondere filmpjes. In drie minuten gaan ze dieper in op diverse onderwerpen die de beleving van de kijker raken zoals rouw, huiselijk geweld en kinderen en verlies. 

Uitnodiging
De selectie van de vijf beste filmpjes vindt plaats bij ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, op woensdag 18 januari van 13.00 tot 15.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Wil je meer weten?
Met vragen kun je terecht bij opleidingscoördinator Wilma Scholtens-Prop van de Academie voor Zorg & Welzijn, via prop0003@hz.nl of 0118-489383.