Michael Boyall wint HZ Stern met scriptie over zandsuppleties

De HZ Stern voor de beste afstudeerscriptie van 2020-2021 is woensdag tijdens een online evenement uitgereikt aan Michael Boyall, student Civiele Techniek.

In 'Analysing and Optimising Sand Nourishments at Walcheren' maakte hij een analyse en optimalisatie van zandsuppleties langs de kustlijn op Walcheren bij een verwachte zeespiegelstijging, inklinkend land en een toenemende intensiteit van stormen.

Juryvoorzitter Teunis de Weerd noemde de scriptie van Michael ‘excellent’. “Dat predicaat is het meer dan waard door zijn methodische aanpak, de kwaliteit van de onderbouwing van het onderwerp, de maatschappelijke relevantie en de bruikbaarheid van zijn scriptie voor zijn opdrachtgever, onderzoeksgroep Building with Nature. Het onderzoek is gedegen en to the point. Michael is een zeer terechte winnaar.”

Verrast

Michael zelf was verrast. “Tijdens het maken van mijn scriptie dacht ik meestal dat het niet zo goed was. Pas toen ik klaar was, kwam het besef dat dit best eens iets kon zijn. Ik hoopte op een zeven, maar had geen idee.” De Engelse student, die online aanwezig was bij de plechtigheid, bedankte zijn begeleider Joost Stronkhorst, lector bij Building with Nature, nadrukkelijk. “Hij heeft ontzettend veel geduld met mij gehad. Hij was er every step of the way bij.”

HZ Stern 2021 Michael Boyall
Voorzitter Teunis de Weer ' overhandigt' de HZ Stern aan winnaar Michael Boyall, die digitaal aanwezig was bij de uitreiking.


Michael ontving een cheque van 1000 euro en een door kunstenaar Hetty Heyster ontworpen, bronzen beeld van een stern. “Ik ben blij dat het een vogel is, want de conclusie in mijn scriptie is dat het werken met de natuur niets meer kost dan wanneer je het niet doet.” Michael heeft zijn scriptie geplaatst op de HBO kennisbank. Iedereen kan hem hier lezen.

De zes andere genomineerden hebben een bedrag gekregen van 500 euro. Dit waren Pedagogiek-studente Anouk Lobbezoo, Luciënne Feijen van de opleiding Leraar Basisonderwijs, Watermanagement-student Coen Janse, Iris Dierkx die Vitality and Tourism Management heeft gestudeerd, Finance and Control-studente Liselotte Huismans en HBO-ICT-student Shawn Witte.