HZ Student Companies op 25 oktober aanwezig op de markt in Middelburg

Ruim 160 studentondernemers van HZ University of Applied Sciences staan op vrijdag 25 oktober in Middelburg op de Marktdag van stichting Jong Ondernemen. Ze doen er deze dag alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. Voor één dag wordt De Markt in Middelburg omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. Alle jongeren nemen deel aan het programma Student Company van Jong Ondernemen.

Dit schooljaar zijn de studenten van HZ University of Applied Sciences gestart met het programma Student Company. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma richten ze in teamverband een eigen bedrijf op, runnen dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Daarom organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 25 oktober in Middelburg. Het doel van deze dag is om studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen. 

Prijsuitreiking
Gedurende de dag loopt er een regionale vakjury rond die de studenten observeert en met hen het gesprek aangaat. Alle bevindingen van de juryleden worden aan het einde van de dag samengevoegd. Om 16.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De studentenbedrijven die qua klantbenadering, presentatie en overall concept het beste scoren, gaan met een geldprijs naar huis. Daarnaast ontvangt de company die de meeste publiciteit genereert een cheque van The Work Zone t.w.v. 150 euro.

Ondernemende houding
Met de programma’s van Jong Ondernemen, waaronder Student Company, krijgen jongeren de kans om een ondernemende houding te ontwikkelen. Daarnaast ontdekken ze waar hun talenten en kwaliteiten liggen. Het vorige schooljaar bereikte de stichting ruim 115.000 jongeren, van basisschool tot universiteit, met de ondernemerschapsprogramma’s. De ambitie is groter: Jong Ondernemen wil iedere jongere in Nederland de kans geven zijn ondernemende kant te ontdekken.

De Marktdag op de Markt in Middelburg vindt plaats van 10.30 uur tot 15.00 uur.  Je bent van harte welkom! Ontmoet het jonge talent en laat je inspireren.

Persbericht van Jong Ondernemen.

Dqb Dlf Xg Aa5Ww Q