Laat leerlingen kennis maken met watersector tijdens Wereld Water College

Nederland is een dichtbevolkt deltagebied en ligt in de frontlinie van de aanpak van uitdagingen van water en klimaatadaptatie. De watersector zoekt nieuwe talenten. Tijdens het Wereld Water College beleven leerlingen allerlei technieken die met water te maken hebben. De organisatie van het Wereld Water College zoekt bedrijven, programma's en instellingen om leerlingen te inspireren. 

Host HZ University Of Applied Sciences
Topsector Water organiseert voor de 5e maal het Wereld Water College. Dit jaar in samenwerking met de HZ bij Deltapark Neetje Jans op dinsdag 10 oktober. "De HZ is gastheer van het Wereld Water College, omdat we voor veel uitdagingen staan in deltagebieden over de hele wereld, onder meer door de klimaatverandering. Hierbij staan thema’s als waterveiligheid, de aandacht voor zoet water en energie uit water en wind centraal. We willen leerlingen bewust maken van de mooie carrière die voor ze ligt indien ze voor een beroep in de watersector kiezen." Willem den Ouden, Dean Delta Academy, HZ University of Applied Sciences.

Het draait om de beleving
Het wereld water college bestaat uit een gastles vooraf op school, een excursie en tal van experiences op de dag. Het evenement is een geweldige belevenis voor leerlingen en sluit aan op het aardrijkskunde-, natuurkunde-, scheikunde- of biologieonderwijs. De bovenbouw leerlingen beleven de wereld van water, ecologie, onderzoek en techniek. Bovendien krijgen zij de gelegenheid kennis te maken met beroepen en opleidingen in de watersector.

Inspireer de toekomst!
Wilt u een bijdrage leveren? U kunt uw school of uw bedrijf opgegeven via het aanmeldformulier op de website van het Wereld Water College. Er zijn geen kosten verbonden. 

Geef deze leerlingen een kijkje in uw keuken en deel uw kennis op het gebied van water! 

Dit filmpje is te zien hoe vorig jaar het Wereld Water College werd georganiseerd!