Kick-off Wednesday Water Stories in WET-week

De kick-off van Wednesday Water Stories (WWS) vindt plaats op woensdag 3 november, tijdens de We Explore Together-week in de HZ-locatie aan Het Groene Woud in Middelburg.

WWS is een initiatief van de opleiding Watermanagement. Het is bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier is geïnteresseerd in water, zeker ook voor mensen van buiten de HZ. Iedereen is welkom op de bijeenkomsten.

De initiatiefnemers willen er elke twee maanden een organiseren, elke keer met een bijdrage van een interessante waterdeskundige en ruimte voor discussie. Daarnaast zijn de woensdagen bedoeld om bij te praten, kennis uit te wisselen en te netwerken.

Glasgow

Tijdens de kick-off legt Watermanagement-docente Liliane Geerling meer uit over WWS.

De bijeenkomst in lokaal GW027 staat verder in het teken van de klimaattop in Glasgow. Er is een gesprek met Martin Oosse van Rijkswaterstaat over zwerfafval in rivieren en er is contact met de HZ-studenten die op de top in Glasgow zijn.

Aan het einde is er een discussie over wat we zelf kunnen doen om de klimaatverandering tegen de gaan. De kick-off duurt van 16.30 uur tot 18.00 uur.

Billy Fields

De eerste ‘echte’ editie van WWS vindt plaats op woensdag 8 december. Dan is, als de situatie omtrent corona niet verandert, de Amerikaanse wetenschapper en schrijver Billy Fields te gast.

De bijeenkomst staat dan in het teken van ‘adaptation urbanism’. Meer informatie volgt.