Stijging naar tweede positie in ranking ‘beste middelgrote hogescholen’

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2020 blijkt dat de HZ op de tweede plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. De HZ stijgt hiermee een positie in de top 3. Tevens viert zij hiermee dat zij voor het tiende jaar op rij tot de beste hogescholen van het land behoort. Vier opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’ en de HZ heeft dit jaar negen opleidingen in de top 3 staan.

Topopleidingen
Dit jaar mogen vier HZ-opleidingen zich topopleiding in hun categorie noemen omdat ze meer dan 76 punten krijgen: Social Work (tevens nr. 1), Pedagogiek (tevens nr. 1), Civiele Techniek (tevens nr. 1) en Technische Bedrijfskunde (tevens nr. 2). Daarnaast staan Watermanagement (nr.1), Logistics Engineering (nr. 2), Maritiem Officier (nr.2), Engineering (nr. 3) en Bouwkunde (nr.3) in de top 3 van hun categorie.

Streven naar kwaliteit
“We streven naar continue hoge kwaliteit van ons onderwijs. De studenttevredenheid is hierin voor iedere opleiding een belangrijk aandachtspunt. We zijn daarom erg trots dat we opnieuw tot de top van Nederland behoren. Dit resultaat bevestigt onze persoonlijke benadering. Verder zijn de resultaten nuttig om te zien waar onze verbeterpunten liggen, want die zijn er uiteraard ook. We zullen hierbij extra oog hebben voor de opleidingen die minder dan gemiddeld scoren,” aldus John Dane, voorzitter van het College van Bestuur.

****

De Keuzegids hbo 2020 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De Keuzegids bevat dit jaar onder mee geactualiseerde data over toelating, studiekosten en baankansen en nieuwe rendementscijfers en expertoordelen. Alle informatie over de gids, rankings en methodiek is te vinden op www.keuzegids.nl.