​Keuzegids hbo 2019: HZ opnieuw in top van hogescholen in Nederland

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2019 blijkt dat de HZ opnieuw op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. Vier opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’ en de HZ heeft dit jaar acht opleidingen in de top 3 staan. Tegelijkertijd blijft er ook ruimte voor verbetering.

Topopleidingen
Dit jaar mogen vier HZ-opleidingen zich topopleiding in hun categorie noemen omdat ze meer dan 76 punten krijgen: Social Work (tevens nr. 1), Pedagogiek (tevens nr. 1), Technische Bedrijfskunde (tevens nr. 2) en Civiele Techniek (tevens nr. 3). Daarnaast staan Watermanagement (nr.1), Logistics Engineering (nr. 2), Maritiem Officier (nr.2) en International Business (nr. 3) in de top 3 van hun categorie.

Beste brede middelgrote hogeschool
De Keuzegids zegt over de HZ: “De beste brede middelgrote hogeschool is de HZ in Vlissingen. Hier vind je wel twintig opleidingen, maar krijg je les in kleine groepen.”

Streven naar kwaliteit
De HZ is trots om voor het negende jaar op rij in de top 3 van Nederland te staan. Bij een aantal opleidingen blijkt de studenttevredenheid een aandachtspunt. “Vijf opleidingen scoren minder dan 55 punten. Hoewel verbeterplannen reeds in gang zijn gezet op basis van de input van studenten, gaan we aan deze opleidingen extra aandacht besteden. We blijven streven naar de hoogste kwaliteit voor alle opleidingen,” aldus Adri de Buck, voorzitter van het College van Bestuur.


Bron: Keuzegids