Keuzegids 2018: HZ opnieuw in top 3 van hogescholen in Nederland

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2018 blijkt dat de HZ opnieuw op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. Drie opleidingen verdienen het predicaat topopleiding en er staan zes opleidingen in de top 3 van hun categorie. Voor het achtste jaar op rij staat de HZ nu trots in de top 3 van het land. Tegelijkertijd is er ook ruimte voor verbetering.

Hoge waardering
Dit jaar mogen drie HZ-opleidingen zich topopleiding noemen omdat ze van de Keuzegids meer dan 76 punten krijgen: Social Work, Pedagogiek en Logistics Engineering, waarbij de opleiding Social Work zelfs 96 van de maximale 100 punten scoort. Alle drie zijn ze daarnaast de nummer 1 van Nederland. Ook de opleiding Engineering staat op een eerste plaats. Daarnaast zijn er hoge waarderingscijfers voor de opleidingen Maritiem Officier, Vitaliteitsmanagement & Toerisme en Verpleegkunde.

Beste brede hogeschool in haar categorie
De Keuzegids zegt over de HZ: “De best beoordeelde brede hogeschool in de categorie middelgrote hogescholen blijft de HZ in Vlissingen. Je kan er bijna alles studeren, in opleidingen met vaak maar één of twee klasjes per jaar. De faciliteiten zijn goed en het contact met studenten ook. Ook het studiesucces is bovengemiddeld.” 

Studenten betrekken bij verbeterplannen
De HZ is trots en verheugd voor het achtste jaar op rij in de top 3 van Nederland te staan, maar ziet ook dat er opleidingen zijn waar de tevredenheid niet aan de gestelde doelen voldoet. “Drie opleidingen scoren minder dan 50 punten. We streven naar de hoogste kwaliteit en hechten veel waarde aan de mening van onze studenten. Daarom zullen we hen betrekken bij het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen om zo de kwaliteit van ons onderwijs te blijven waarborgen,” aldus Adri de Buck, voorzitter van het College van Bestuur.

Kijk voor meer info op de website van de Keuzegids.