Kenniswerf Zeeland, DOK41, Impuls Zeeland en HZ lanceren ‘Dockwize’

Dinsdag 3 juli is het nieuwe merk Dockwize gelanceerd, een initiatief van Kenniswerf Zeeland, DOK41, HZ University of Applied Sciences en NV Economische Impuls Zeeland. De twee laatstgenoemden sluiten zich met Innovatiefinanciering en onderzoek aan bij het koepelmerk. ‘De totale dienstverlening draagt de naam Dockwize voor een eenduidige uitstraling’, aldus Matthijs Lugtenburg, kwartiermaker & manager van Dockwize. Mét behoud van de eigen identiteit voor Impuls en HZ. De merknamen Kenniswerf Zeeland en DOK41 komen volledig te vervallen.

Innovatiehotspot DOK41 is onderdeel van Dockwize en gaat verder onder de naam Dock. Het nieuwe merk (inclusief nieuwe website en huisstijl) past bij de hernieuwde ambitie van de organisatie. De focus ligt op het helpen van ondernemers, studenten, MKB en corporates om te innoveren, groeien
en opschalen.

Toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen
De Dockwize organisatie biedt ondernemers een programma op maat en helpt hen met het realiseren van hun bedrijfsidee of innovatievraagstuk. Eén van de doelen is een toenemend aantal innovatieve startups in Zeeland met een groeiambitie, welke vervolgens uitgroeien tot duurzame, rendabele ondernemingen. Initiatieven die bijdragen aan de groei van banen en de economische stabiliteit en leefbaarheid van Zeeland. De programma's duren, afhankelijk van de behoefte, van één dag tot zes maanden. De ambitie is het bouwen aan de toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen.