Bouwupdate: binnenkijken in het JRCZ

Ben je benieuwd hoe het Joint Research Center Zeeland in Middelburg er straks van binnen uit ziet? Kijk mee! Deze nieuwe impressies geven een indruk van de ‘makerspace’ op de begane grond van het nieuwe onderzoeksinstituut.

JRZ interieur
JRCZ
Interieur Joint Research Center Zeeland. Impressie: Burobas.


Elkaar inspireren

In de makerspace komen dagelijks 100 tot 150 studenten bijeen die er interdisciplinair aan projecten werken. Ook wordt er gewerkt aan grote en kleine innovatieve ontwikkelingen op het gebied van water, energie, voedsel en biobased materiaaltoepassingen. Onderwijs is onderzoek: in de makerspace staat ontdekken, experimenteren, ontwerpen en creëren centraal. Studenten van Scalda, HZ en UCR en ervaren onderzoekers leren er van elkaar en inspireren elkaar.

Veel te zien
In deze makerspace in de centrale hal komt veel ruimte voor de presentatie van werkstukken, showcases en prototypes. Ook wordt er ‘work-in-progress’ tentoongesteld. De modellen staan onder meer op rijdende trollies. Verder is er ruimte voor grote opstellingen. De zonneboot -een project waar doorlopend een team aan werkt- krijgt een vaste plek.

JRCZ
JRCZ
Interieur Joint Research Center Zeeland. Impressie: Burobas.


Ontmoetingen
Omdat ontmoeten centraal staat, is er een ontmoetingspunt met koffie bij de entree. Studenten van de verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen kunnen elkaar zo ook buiten de projecten om opzoeken.

Meer makerspaces
Op iedere verdieping komt straks een makerspace. Die zijn specifiek voor een vakgebied ingericht, zoals die van Datascience, Engineering en Chemie. Het zijn echter algemene faciliteiten die door iedere student gebruikt kunnen worden.

Burobas ontwerpt in opdracht van de HZ en in samenwerking met Rothuizen Architecten het interieur voor het JRCZ.