Derdejaarsstudente Deltamanagement Irene van der Water is de nieuwe water ambassadeur van de Delta Academy. Met die titel krijgt ze toegang tot een groot netwerk en haar collegegeld wordt een jaar lang betaald door het beroepenveld. Irene ontvangt de prijs op 24 januari van Directeur-generaal Ruimte en Water, drs. P.R. Heij. 

Irene ontvangt deze prijs voor haar inzending op de prijsvraag van de Topsector Water. Ze heeft de jury van de Delta Academy en Rijkswaterstaat overtuigd van haar visie op het monitoren van watersystemen en de rol die het onderwijs hierin kan spelen. De jury was onder andere positief over de manier waarop Irene studenten wil betrekken bij het monitoren.

Met de studiebeurzen van de Topsector Water bieden werkgevers studenten van een aantal geselecteerde opleidingen de kans hun collegegeld te winnen. De beurs biedt jonge talentvolle studenten, naast de kans op een beurs, de mogelijkheid om intensief kennis te maken met professionals uit de praktijk. De jury verwacht dat Irene door haar motivatie, creativiteit en positieve houding een succesvolle waterambassadeur zal zijn.