Initiatief ‘Open’ voor het mentale welzijn van jongeren en jong volwassenen
De HZ, GGD Zeeland: Zeeland Zonder Zelfmoord, Stichting Open Mind en gemeente Middelburg hebben de handen ineen geslagen om laagdrempelige, preventieve ondersteuning te bieden op het gebied van mentale gezondheid. De partners vinden het belangrijk dat jongeren en jongvolwassenen goed worden geholpen als ze hier problemen mee ervaren. In een online magazine is het aanbod van dit gezamenlijke initiatief genaamd ‘Open’ gebundeld.

Fototentoonstelling over depressiviteit in M’burg, opening op 14 april
Van woensdag 14 april tot en met maandag 31 mei is de tentoonstelling OPEN over depressiviteit te bezoeken op het Noordbolwerk in Middelburg. OPEN over depressiviteit is een buiten fototentoonstelling waarin een grote groep jonge ervaringsdeskundigen mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar maakt. De tentoonstelling wordt woensdag 14 april om 16.00 uur officieel geopend, op het Noordbolwerk (tussen de Koepoort en SVRZ gasthuis in). Lees meer over de tentoonstelling.

Clubhuisje Daily Mile Talk op 14 april met gastspreker Diederik Gommers
Iedere woensdag om 19.30 uur kunnen jongeren gaan wandelen met de Clubhuisje Daily Mile Talk. Aan de wandeling is een talk gekoppeld met een thema. De 1e Daily Mile Talk is op woensdag 14 april om 19.30 uur, met gastspreker Diederik Gommers. Hij spreekt over een jaar Corona; “Waarom wordt de een doodziek van corona, terwijl de ander nauwelijks wordt geraakt door een besmetting?” Lees meer over de Daily Mile Talk.