Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2017 blijkt dat HZ-studenten ook dit jaar erg tevreden zijn over hun studie en hogeschool. Op veel thema’s geven de studenten de HZ een score die ruim boven het landelijk gemiddelde ligt. De waardering die de studenten geven aan het thema internationalisering -dat dit jaar voor het eerst wordt bevraagd- valt daarbij in positieve zin op. Dit thema omvat de mate waarin buitenlandervaring en het kennismaken met andere culturen wordt gestimuleerd, en de mate waarin internationale aspecten worden geïntegreerd in het onderwijs. 

Stage ervaring 
Studenten zijn daarnaast tevreden over hun studie in het algemeen en de sfeer op de opleiding. Het thema ‘stage ervaring’ krijgt van alle thema’s de hoogste score van de HZ studenten. Dit thema omvat de begeleiding op de stageplek, het geleerde tijdens de stage en de aansluiting van de stage op de opleiding. Ook zijn de studenten tevreden over het opdoen van algemene vaardigheden, de groepsgrootte en het studierooster. De waardering voor de beheersing van de Engelse taal door docenten is het enige item dat lager scoort dan het landelijk gemiddelde, maar wordt wel als voldoende beoordeeld.

Informatie voor studiekiezers
De NSE vormt een waardevolle bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ studenten. Resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te verbeteren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student, wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

Hoge betrokkenheid 
Van 16 januari tot en met 12 maart 2017 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar vulden 45,2% van de HZ studenten de NSE in tegen een landelijke (bruto)respons van 37,8%. 

Factsheet met uitslag van NSE

Download hier het factsheet met de resultaten van HZ in de NSE 2017.