HZ-studenten HBO-ICT doen mee aan Hackathon

Op 23 en 24 februari wordt de eerste Hackathon, een samenvoeging van hacken en marathon, in Zeeland gehouden. Olieraffinaderij Zeeland Refinery zal tijdens dit 24-uurs event drie knelpunten voorleggen aan ruim 80 studenten van HZ, waarvoor Zeeland Refinery nog geen goede oplossing heeft gevonden. Het is aan de studenten de uitdaging om innovatieve IT oplossingen te bedenken via een unieke samenwerking tussen hen en medewerkers van Zeeland Refinery. Dit initiatief zorgt ervoor dat de studenten deze knelpunten met een frisse blik kunnen bekijken en daardoor tot ‘out of the box’ ideeën zullen komen.

De ZR Hackathon zal non-stop 24 uur duren en wordt gehouden in Dok 41 in Vlissingen. Aan elk van de drie knelpunten zullen meerdere groepen studenten werken. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Zeeland Refinery en de HZ zullen per knelpunt het beste idee kiezen. De leden van de drie winnende teams nemen als prijs een mooie verrassing mee naar huis. Het beste team krijgt de mogelijkheid om hun idee verder uit te werken tijdens een stage van 6 weken binnen Zeeland Refinery.

Op donderdag 23 februari wordt om 10.00 uur de aftrap van de ZR Hackathon gegeven door Tanneguy Descazeaud, algemeen directeur Zeeland Refinery, en Bert Schollema, Dean HZ Academie voor Technologie & Innovatie en De Ruyter Academy.

De ZR Hackathon wordt op vrijdagochtend 24 februari om 10.00 uur afgerond waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Daarna kunnen de studenten eindelijk hun slaap gaan inhalen.

Instagram
Op 23 en 24 februari volg je de ontwikkelingen van de hackathon via ons Instagram account: @HZ_Univerisityofappliedsciences.