HZ steunt oproep voor een duurzaam regeerakkoord

HZ University of Applied Sciences heeft donderdag de oproep voor een Duurzaam Regeerakkoord getekend. Hiermee vraagt ze het kabinet om de Sustainable Development Goals (SDG’s) als kompas te gebruiken voor een nieuw regeerakkoord.

De HZ staat niet alleen. Honderden organisaties en duizenden personen hebben hun handtekening gezet onder de oproep. Zij willen dat het nieuwe kabinet een actieplan maakt om de SDG’s te behalen, hier beleid voor maakt, middelen beschikbaar stelt en dat inwoners hierover mee kunnen denken. Studente Watermanagement Carmel Michaeli zou dat laatste graag doen. “Geef ons de mogelijkheden om mee te denken. Het is goed om de nieuwe generatie te betrekken. We kunnen allemaal een verschil maken, groot of klein.”

Yana Hadzhigeorgieva, die International Business heeft gestudeerd, coördinator is van HZ Green Office en betrokken bij de SDG-events op de HZ, vindt dat het kabinet niet om ontwikkelingsdoelen heen kan. “Het is veel meer dan duurzaamheid. Ze gaan ook over gelijkheid, armoede, gezondheid en gender.” Ze benadrukt dat het belangrijk is om samen te werken. “Dat is de sleutel als je deze doelen wil halen.”

Samen kunnen we alles

Maturin Mahe, die net als Michaeli Watermanagement studeert, is het daarmee eens. “Als student alleen kun je iets doen, maar samen kunnen we alles, zeker als we een duurzaam regeerakkoord hebben.” Watermanagement-student Jan Flechner, als clean up-coördinator een collega van Yana, haalt een zin van zijn favoriete metalband Nigthwish aan om zijn betrokkenheid bij het akkoord te tonen. “We are here to care for the garden, the wonder of birth of every form most beautiful.”

Eva Boerjan, die Bedrijfskunde studeert, juicht het toe dat de HZ het akkoord heeft ondertekend. “Elke student die een verschil wil maken, moet weten dat de HZ zich ook sterk maakt voor een betere wereld. De SDG’s brengen zo’n betere wereld dichterbij.”

Laat je inspireren

Docent circulaire economie Ingrid de Vries is blij dat de HZ het initiatief van SDG Nederland steunt. “Ik vind het mooi dat studenten, docenten en het management hier achter staan. Op onze school vormen we jongeren. Het is meer dan onderwijs, we willen ze ook wat meegeven. Zij moeten het straks immers gaan doen.”

Jorien Mesu-Minderhoud onderschrijft de woorden van Ingrid van harte. Zij coördineert de HZ-evenementen rondom de Sustainable Development Goals op de HZ. “Kom, luister, laat je inspireren, ontmoet, raak in gesprek en realiseer je dat we elkaar nodig hebben om de wereld een beetje mooier te maken”, is haar oproep.

Op de foto staan, van links naar rechts: John Dane, Yana Hadzhigeorgieva, Joeri Versluis, Jorien Mesu-Minderhoud, Jan Flechner, Eva Boerjan, Ingrid de Vries, Maturin Mahe en Carmen Michaeli.

Ondertekening Duurzaam Regeerakkoord