​HZ rookvrij vanaf 1 augustus 2020

Een gezonde en schone studie- en werkomgeving voor studenten en medewerkers: daar hoort een rookvrij onderwijsterrein bij. Ook de HZ zet deze stap: vanaf 1 augustus dit jaar worden beide HZ-locaties geheel rookvrij. Het rookverbod geldt voor studenten, medewerkers, bezoekers en leveranciers. We steunen hiermee de ambitie van Nederland ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie in 2040’.

Wat houdt een rookvrije HZ in?

  • HZ rookvrij gaat in op 1 augustus 2020
  • Dit geldt voor de HZ-locaties in Vlissingen en Middelburg
  • Een rookvrij terrein betreft de buitenruimtes. De onderwijsgebouwen waren al rookvrij.
  • Het rookverbod geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  • E-sigaretten mogen ook niet gerookt worden.

Een rookvrije generatie in 2040
De HZ ondersteunt het initiatief van de Rookvrije Generatie omdat we het belangrijk vinden dat jongeren beschermd worden tegen de verleiding van roken. Met HZ rookvrij beschermen we niet-rokers bovendien tegen het ongezonde meeroken. Een bijkomend voordeel van de nieuwe regels is dat het ons een schoner buitenterrein oplevert met minder afval.

Hulp bij stoppen met roken
In de zomerperiode worden er aanpassingen gedaan. De rokersfaciliteit aan de Edisonweg wordt verwijderd en de signing wordt aangepast. Voor rokende studenten en medewerkers waren er dit voorjaar bijeenkomsten gepland om te helpen met stoppen met roken. Door de coronacrisis verplaatsen we die naar dit najaar. Meer informatie en een uitnodiging hiervoor volgen.

Rookvrij Bordje Liggend A3 297X420 Lr