HZ Projectweek: het werkveld als inspiratiebron

Deze week vindt de HZ Projectweek plaats voor alle opleidingen. Studenten volgen programma's met lezingen, workshops, bedrijfsopdrachten en excursies. Zo verdiepen studenten Communicatie en Commerciële Economie zich bij regionale organisaties in de beleveniseconomie en studenten Leraar Basisonderwijs nemen een kijkje over de grens met een internationaal programma.

Over beleving en jongeren 
Beleving, gevoel en emotie staan centraal in de week van Communicatie en Commerciële Economie. De studenten brainstormen met ‘Middelburg 800’ over de vraag hoe jongeren bij het feest kunnen worden betrokken, bouwen verder aan de citymarketingcampagne ‘Goes is Goes’ en werken bij het Zeeuws Museum aan een case over belevingscommunicatie. Ook landelijke bedrijven ontbreken niet, experts van het succesvolle Coolblue delen bijvoorbeeld hun ervaring met branding en video. Een geselecteerde groep studenten volgt verder de gehele week een VIP-programma bij Roompot vakantieparken. Zij lopen mee op de marketing-communicatieafdeling, hebben kennismakingsgesprekken met managers en werken aan een opdracht die ze op donderdag presenteren. Via dit zogenaamde ‘Living Lab’ -een unieke samenwerking van de HZ en Roompot- krijgen zij een beeld van de toekomstmogelijkheden in deze branche.

Internationaal onderwijs
De opleiding Leraar Basisonderwijs deelt het belang van grensoverschrijdend denken met haar studenten in een internationale week. Docente Henriëtte op den Brouw: “Het is van belang dat we de ontwikkelingen op het gebied van globalisatie in het onderwijs nauw volgen. (Internationale) docenten en experts delen hun kennis en ervaringen met onderwijs, (cultuur)verschillen en internationalisering met ons.” Op dinsdag en woensdag worden er onder meer ervaringen gedeeld van onderwijs- en stageprojecten in India, Denemarken, Ghana en Uganda, wordt er gesproken over kinderrechten, mensenrechten en diversiteit. Deelnemers komen uit onder andere Denemarken, Noorwegen, Zweden en Tunesië.

Ervaringen delen?
Ben je docent of student en wil je jouw ervaringen deze week delen? Mail naar dienstmarketing@hz.nl of post op social media met #HZprojectweek.