HZ opnieuw in top van hogescholen in Nederland

Uit de beoordeling van de Keuzegids Hbo 2017 blijkt dat de HZ op de derde plaats van beste, middelgrote hogescholen van Nederland staat. Tien van de 21 beoordeelde HZ-opleidingen hebben een top-3 notering gekregen. Hiermee staat de HZ voor het zevende jaar op rij in de top-3 van Nederland.

Tien opleidingen in top-3
Dit jaar mogen vijf opleidingen zich de beste van Nederland noemen: Social Work, Engineering, Pedagogiek, Bedrijfseconomie en International Business & Languages. Naast deze opleidingen worden ook de opleidingen Leraar Basisonderwijs, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Verpleegkunde (HBO-V) en Watermanagement hoog gewaardeerd. Opleidingen die 76 of meer punten halen, mogen zich van de Keuzegids bovendien een ‘topopleiding’ noemen. Social Work verdient dit kwaliteitskenmerk. Hiermee staat de opleiding Social Work voor het derde jaar op rij op de eerste plaats van Nederland. De HZ is dan ook tevreden met de behaalde resultaten en de continuïteit van de hoge kwaliteit van het onderwijs.

Eervolle derde plaats
De Keuzegids zegt dit over de HZ: “Een breed studieaanbod vind je in Zeeland bij de HZ. Je kan er bijna alles studeren, in opleidingen met vaak maar één of twee klasjes per jaar. De faciliteiten zijn goed en het contact met studenten ook. Ook het studiesucces is bovengemiddeld. De kwaliteit verschilt wel per opleiding.” De Keuzegids noemt specifiek Social Work, Verpleegkunde (HBO-V) en Leraar Basisonderwijs als goede opleidingen.

Hbo17 Bestemiddelgrotehs3 Highres