HZ in actie: help en praat mee!

De HZ Community zet zich actief in voor de inwoners van de Oekraïne en vraagt daarnaast aandacht voor de vluchtelingenproblematiek. Door middel van verschillende acties van studenten en medewerkers proberen we om een zo groot mogelijk bijdrage te leveren en kennis over de situatie te vergroten.

Inzamelingsacties

Zowel de HZ Green Office en SDG Events, als studenten van de HZ hebben initiatieven in het leven geroepen om producten te verzamelen voor de Oekraïne. Zij slaan de handen ineen. Op dinsdag 29 maart vertrekt een transport met ingezamelde spullen naar de grens van de Oekraïne. Jouw bijdrage is van harte welkom. Bekijk de complete lijst aan producten hier.

Vluchtelingenlunch

Op dinsdag 29 maart gaan 15 studenten van de HZ aan een lange lunchtafel in gesprek met 15 vluchtelingen uit Syrië, Jemen en Afghanistan. Tijdens het gesprek gaan de studenten en vluchtelingen op zoek naar verbinding waardoor studenten sociaal worden verrijkt en het onderlinge begrip wordt vergroot.

Een luisterend oor

Op dinsdag 29 maart organiseert de HZ een inloopavond voor studenten die behoefte hebben aan een luisterend oor. Vanaf 17.30 uur ben je welkom om in het HZ Café met elkaar en met ons te praten over dingen die gaande zijn en die je bezig houden in deze ‘spannende tijden’. Schuif aan en ga met elkaar in gesprek. Een hapje en drankje worden verzorgd. Meld je aan via dit formulier.

Studenten in actie

Studenten Julia-Antonina Majchrzak en Julia Kobylińska komen uit Polen en startten begin maart een inzamelingsactie voor de inwoners van de Oekraïne. In een blog delen zij hun verhaal over waarom ze in actie komen. Je leest hun verhaal hier.

Shutterstock 2132997663