HZ heeft RPCZ gebouw in Vlissingen gekocht

De HZ is sinds begin dit jaar de nieuwe eigenaar van het gebouw van het RPCZ aan de Edisonweg 2 in Vlissingen. Het pand met de opvallende hoge toren bevindt zich op het terrein dat direct grenst aan de Edisonweg 4.

Behoeftes van onderwijs veranderen
De HZ doet onderzoek naar hoe het toekomstige hoger onderwijs er uit moet zien en welke eisen en wensen dit aan de HZ-gebouwen stelt. Een duurzame langetermijnvisie waarin onderwijs, onderzoek en huisvesting samenkomen wordt uitgewerkt. De locatie aan Het Groene Woud in Middelburg geldt als inspirerend voorbeeld van huisvesting die past bij het onderwijsconcept van de HZ.

Huisvesting
Het RPCZ gebouw zal worden geïncorporeerd in de campus. “Het is een modern gebouw met flexibele mogelijkheden. Zo is er een grote variatie aan ruimtes, waaronder flexwerkplekken, loungeplekken voor informeel overleg, instructieruimtes en vergaderruimtes. Daarnaast zijn er ook centrale ruimtes die geschikt zijn voor presentaties en bijeenkomsten,” vertelt John Dane, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. Omdat zowel het RPCZ als een andere huurder de komende periode nog gebruik maken van het pand, worden de mogelijkheden voor zowel de korte termijn als lange termijn uitgewerkt.

John Dane: “We zijn er in ieder geval trots op dat we de kans hebben gekregen om dit unieke gebouw -met bovendien een prachtig uitzicht over Vlissingen - straks in gebruik te mogen nemen.”

RPCZ