HZ en Zorggroep Ter Weel blijven samenwerken

HZ University of Applied Sciences en Zorggroep Ter Weel hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar getekend.

Hiermee willen zij het belang onderstrepen van het samenwerken rondom toegepast en wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Beide partijen werken al geruime tijd samen op het gebied van stages van studenten en docenten en bieden onderwijs- en onderzoeksactiviteiten aan. Een mooi voorbeeld is de deelname van Ter Weel aan de innovatiecourse van de opleiding Social Work. Voor dit vak deden studenten onderzoek naar het effectief inzetten van muziek bij een groep ouderen met dementie. Voor de studenten was het een mooie kans om een kijkje in de keuken van Ter Weel te nemen en hun onderzoeksvaardigheden uit te breiden.

Verbeteren

Op haar beurt kreeg Ter Weel een rapport met praktische aanbevelingen, waardoor de instelling de zorg voor deze doelgroep verder kan verbeteren.

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens een kleinschalig, hybride evenement. Mensen namen zowel offline als online deel.

Samenwerkingsovereenkomst Ter Weel en HZ
Coby Traas van Zorggroep Ter weel en John Dane van HZ. Foto: AV-dienst