HZ een van de koplopers in test- en demonstratielocatie KAAP

KAAP is een plek waar bedrijven in samenwerking met het onderwijs en overheid innovatieve producten kunnen ontwikkelen, testen en demonstreren.

De loods op ‘de kaap’ van de Kenniswerf in Vlissingen is onlangs geopend. HZ University of Applied Sciences is één van de zogenoemde koplopers in KAAP.

Airtub

Het project Airtub, waarin de opleiding engineering onderzoekt of je windmolens op zee kunt inspecteren en onderhouden met een drone, heeft onderdak gevonden in de loods.

Naast de HZ zijn Fieldlab Zephyros en de bedrijven Terra Inspectioneering en KICMPI koplopers.

Kennis

De kennis die ze opdoen in KAAP willen de initiatiefnemers meenemen naar het nog op te zetten Delta Kenniscentrum. “KAAP biedt bedrijven in Zeeland de mogelijkheid om in samenwerking met het onderwijs innovaties te kunnen testen en demonstreren. Hiermee is één van de bouwstenen voor het Delta Kenniscentrum geland op de Kenniswerf”, zei wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen tijdens de opening.

Gedeputeerde Harry van der Maas hoopt dat er ‘mooie samenwerkingen ontstaan’ in de ruimte. Bedrijven die nieuwe producten of innovaties willen ontwikkelen, testen en demonstreren kunnen partner worden via kenniswerf@vlissingen.nl.

Foto Evert van Moort