Human Rights week

Van 5 t/m 10 december is het de Human Rights Week. De Human Rights Week is een initiatief van Buitenlandse zaken en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in de week voorafgaand aan de Internationale Mensenrechtendag op 10 december. In de 16 dagen voorafgaand Mensenrechtendag loopt ook de Orange the world campagne.

In de aankomende twee weken worden er binnen de HZ verschillende activiteiten georganiseerd, mensenrechten zijn de basis van vrijheid, gerechtigheid en vrede. Minachting voor de mensenrechten heeft geleid tot barbaarse handelingen. Als mensen niet worden beschermd, is opstand tegen onderdrukking het laatste toevlucht. Mensenrechten zijn een plicht van iedereen: regering, individu of maatschappelijk orgaan.

Orange the world

45% van de vrouwen in Nederland maakt geweld mee in haar leven. Door middel van de Orange the world campagne dragen wij uit dat alle vormen van geweld onacceptabel zijn. Eén op de tien vrouwelijke studenten wordt verkracht in haar studententijd. Meer dan driekwart van hen maakt seksuele intimidatie mee. Door (seksueel) geweld en seksuele intimidatie onder studenten aan te kaarten, draag je bij aan een veilig en inclusief onderwijssysteem en leven voor iedereen. De Orange the world-vlag wappert daarom twee weken lang op de HZ-locaties.

Word medestander

Wil jij uitdragen dat je nadenkt over wat wij zelf kunnen doen om geweld tegen vrouwen en meisje te voorkomen? Onder teken de #Medestander pledge. Met het ondertekenen van de pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Bestrijd geweld met onderwijs

Educatie is essentieel om geweld tegen vrouwen en meisjes bespreekbaar te maken en taboes rondom geweld te doorbreken. Kijk voor meer informatie over het belang van onderwijs op: geweldtegenvrouwenmelden.nl.

Activiteiten

You have the right to be you

Op vrijdag 9 december tussen 9.00 en 11.00 uur ontdek je in de hal van de HZ Het Groene Woud in Middelburg de 30 mensenrechten. Laat jouw woorden van aanmoediging, inclusiviteit en wens voor de mensheid achter.

Tijd: 09.00 - 11.00 uur
Locatie: hal, HZ Het Groene Woud

Lunch lecture Rob Jeffrey over Human Rights

Op vrijdag 9 december tussen 12.15 en 13.00 uur geeft Rob Jeffrey in het restaurant van de HZ in Middelburg een lunch lecture over Human Rights. Meer informatie volgt. Aanmelden kan t/m woensdag 7 december

Tijd: 12.15 - 13.00 uur
Locatie: Restaurant, HZ Het Groene Woud

Lees meer >

Vier paars tijdens de VRIJMIBO Paars Café in Vlissingen

Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars (Vlissingen). Tijdens Paarse Vrijdag laten we zien dat diversiteit de norm is en je mag zijn wie je bent. Sluit je studie- of werkweek af met de VRIJMIBO in het HZ Café bij de HZ in Vlissingen tussen 16.00 en 18.00 uur. Vier Paars! Proost met ons mee. Laat jouw stempel achter en onderteken in het HZ Café het Paars Manifest.

Lees meer