Hulp van studenten en experts voor ondernemers

Ondernemers die in financieel zwaar weer zitten, kunnen een beroep doen op De Zeeuwse Ondernemerszaak. Ze krijgen dan een half jaar lang praktische hulp, advies en begeleiding van studenten van HZ University of Applied Sciences en ervaren ondernemers en managers van het Ondernemersklankbord.

De gratis ondersteuning moet leiden tot een doorstart of het verantwoord beëindigen van de zaak. Doel is economische duurzaamheid.

De initiatiefnemers willen voorkomen dat ondernemers onnodig (extra) schulden maken of in een uitkering terechtkomen.

Eerlijke kans

Het project De Zeeuwse Ondernemerszaak is vorig jaar van start gegaan. Door de coronacrisis heeft het echter nog geen eerlijke kans gehad. De partners hebben daarom besloten de periode met een jaar te verlengen, tot 1 oktober 2022.

De initiatiefnemers denken dat De Zeeuwse Ondernemerszaak de komende maanden van nut kan zijn, omdat de regering stopt met de meeste coronasteunpakketten. Het project is ook nuttig voor de studenten. Zij leren van praktijkcasussen en de ervaren ondernemers waarmee ze werken.

Partners in De Zeeuwse Ondernemerszaak zijn Aan de slag in Zeeland, Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren van de HZ University of Applied Sciences, De Nederlandse Ondernemerszaak en het Ondernemersklankbord. Meer informatie staat op deze website.