Hogescholen starten campagne deeltijdonderwijs

Samen deeltijdopleidingen nog beter op de kaart zetten, dat is het doel van een landelijke deeltijdcampagne georganiseerd door de Vereniging voor Hogescholen en twintig hogescholen in Nederland. Met de campagne heelveelindeeltijd.nl brengen ze het aanbod voor werkenden sterk onder de aandacht. 

Deze massale samenwerking is uniek. De publieke hogescholen treden voor het eerst gezamenlijk naar buiten in een landelijke campagne. Op de website heelveelindeeltijd.nl kunnen werkenden die willen studeren zoeken in een aanbod van ruim duizend opleidingen. Dat zijn deeltijd bachelors, masters, deeltijd en duale Ad-opleidingen en cursussen en trainingen. Websitebezoekers kunnen filteren op bijvoorbeeld locatie, thema en opleidingsduur. 

Open avond
HZ sluit onder andere aan bij de campagne met de Open Avond Deeltijd op donderdag 16 maart. 

Toekomstproof
Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, legt uit waarom de hogescholen met de campagne starten. Het thema ‘Leven Lang Leren’ staat al jarenlang op onze agenda, maar de deelname van volwassenen aan deeltijd hoger onderwijs nam de afgelopen jaren gestaag af. Daarom is een ommekeer hard nodig, want de arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en er komen nieuwe banen bij. Jongeren worden opgeleid voor banen waarvan we niet weten of die straks nog bestaan. Maar ook werkenden moeten blijven leren, om veranderingen in hun eigen baan te kunnen bijbenen of om tijdig te kunnen overstappen naar een andere baan. De hogescholen spelen hierop gezamenlijk in met de campagne “heel veel in deeltijd”.”

Onderwijs voor werkenden
“Hoger onderwijs in deeltijd dat is afgestemd op wat de student wil en weet, en op tijden wanneer het hem of haar uitkomt, maakt het voor meer volwassenen aantrekkelijk om zich bij- of om te scholen. Het is een goede ontwikkeling dat hogescholen samen hun flexibele aanbod aan deeltijdonderwijs presenteren.”

Start
De gezamenlijke campagne duurt vijf weken en begint op maandag 6 maart. Naast zichtbaarheid in het straatbeeld (abri’s) is er een eigen website: heelveelindeeltijd.nl en is de campagne actief op social media.

1186 Omslagfoto Nieuwbrief 2X1