​Het coronavirus en reizen van studenten/medewerkers

Het nieuws houdt de wereld dagelijks bezig, de uitbraak en verspreiding van het coronavirus. Omdat we een internationale hogeschool zijn, willen we je graag informeren over de maatregelen die de HZ hiervoor neemt. De HZ volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet.

Monitoring ontwikkelingen 
De HZ volgt de aanbevelingen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en geeft adviezen. De HZ houdt deze adviezen samen met de andere Nederlandse hogescholen en universiteiten nauwlettend in de gaten. Daarnaast volgen we de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Waar nodig winnen we ook advies in van onze partners in het buitenland.

Belangrijkste reisadviezen
• Iedereen die naar het buitenland wil reizen, adviseren we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden. Je kunt ook de app downloaden.
• Het HZ-beleid is gebaseerd op het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij een reisadvies met code oranje of rood, geeft de HZ geen toestemming om af te reizen naar deze gebieden. Als je al in een gebied met deze kleurcode bent, overleg dan met het International Office of directeur internationalisering Bert Schollema. 
• Voor geplande groepsreizen geldt ook dat we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgen.
• Ben je in een gebied geweest waar het virus heerst en heb je verkoudheidsklachten, dan word je geadviseerd om thuis te blijven. Worden de klachten erger, neem dan telefonisch contact op met je huisarts. We vragen je ook om direct je opleidingscoördinator of leidinggevende in te lichten als het vermoeden bestaat dat je het virus bij je draagt.
• HZ-studenten en -medewerkers in het buitenland en internationale HZ-studenten in Nederland kunnen ten allen tijde, om welke veiligheidsreden dan ook, contact met de HZ opnemen via het SOS nummer: + 31 320 - 331343

Heb je vragen? 
Op onze website vind je alle nieuwsupdates en een FAQ.  
Je kunt met vragen ook terecht bij Bert Schollema, directeur internationalisering, e-mail: e.schollema@hz.nl of telefoon via 06-22205676. 

Algemene informatie
RIVM - Rijksoverheid www.rivm.nl
RIVM - Vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus
RIVM - Veelgestelde vragen over het coronavirus en onderwijs
Ministerie van Buitenlandse Zaken - Reisadviezen