Ruim 160 studenten, 23 teams, diverse opleidingen en een lading ideeën. De Lasloods in Vlissingen was de afgelopen week dé broedplaats voor student companies van studenten van de HZ University of Applied Sciences.

De studenten kregen tijdens de Dockwize Student Startup Bootcamp de kickstart voor hun nieuwe bedrijven waar ze het gehele semester mee aan de slag gaan. De week stond in het teken van brainstormen, interviews om het probleem van de doelgroep te achterhalen en het ontwikkelen van het bedrijfsidee.

Bedrijfsideeën met maatschappelijke impact
Deze bedrijfsideeën zetten in op oplossingen voor maatschappelijke en duurzame vraagstukken. Daarmee ontwikkelen studenten niet alleen een product of dienst dat aanslaat op de markt, maar ook maatschappelijke of duurzame impact heeft. Van vitaliteitsactiviteiten voor ouderen, een wateropvang systeem voor in de douche tot een zuurstofcilinder houder voor patiënten in het ziekenhuis.

De tekst gaat verder onder de aftermovie

Wie heeft de beste bedrijfspitch?
Op de laatste dag streden de teams om de beste bedrijfspitch. Hier presenteerden de Student Companies hun oplossing aan de jury. De bedrijfspitches werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Bert Schollema van HZ University of Applied Sciences, Dennis Castel van ZeeuwsOnline en Pascal Kartan van Dockwize.

De vakjury verkoos de student company met een drinkcover tegen drogeren vanwege de actualiteit uiteindelijk tot de beste pitch van het bedrijfsidee.