Delta Tour is slotstuk van cursus Delta Expert

De cursus Delta Expert wordt donderdag 10 maart afgesloten met de Delta Tour. Alle cursisten en docenten maken met een bus een rondreis door de Zuidwestelijke Delta. De cursisten presenteren op locatie hun werkstuk over het verleden, heden en toekomst van het gebied waarin zij zich hebben verdiept.

De tocht voert de deelnemers onder meer langs West Zeeuws-Vlaanderen, de Hedwigepolder, Saeftinghe, Bergen op Zoom, Yerseke Moer en Westkapelle.

De rondreis is het slotstuk van de cursus Delta Expert, die is bedoeld voor professionals die hun kennis over de Zuidwestelijke Delta willen bijspijkeren en aanvullen. Zij werken onder meer bij organisaties zoals de provincie, gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, NGO’s, baggerbedrijven en kennisinstellingen.

Verdiepend en verbredend

De cursisten hebben op acht donderdagen verdiepende en verbredende kennis over het gebied gekregen. HZ-lectoren en -docenten en gastdocenten verzorgden de lessen. De experts benaderden de Zuidwestelijke Delta vanuit verschillende invalshoeken, zoals geologie, zout-zoet-verschillen, landbouw en aquacultuur, toerisme en recreatie en demografie. Ruim twintig mensen hebben de cursus gevolgd.

De cursus Delta Expert krijgt een vervolg. Meer informatie is verkrijgbaar via cursuscoördinator Jouke Heringa: jouke.heringa@hz.nl. Lees meer over de cursus op de website van Delta Platform.