Delta Academy & de Schelpdierconferentie

Op 26 & 27 januari vindt de tweejaarlijkse Schelpdierconferentie plaats op Neeltje Jans. Alle ins en outs op het gebied van schelpdierenkweek komen hier aan bod. De thema’s van deze conferentie omvatten onder andere ‘meerwaarde met schelpdieren’ en ‘aquacultuurbeleid en innovaties’. De onderzoeksgroepen Aquaculture in Delta Areas en Building with Nature nemen een groot deel van het programma op zich.

  • Docentonderzoekers Eva Hartog en Tony van der Hiele gaan in op praktijkgericht onderzoek naar het off-bottom kweken van oesters in mandjes en instrumenten voor de simulatie van kweeksucces.
  • Promovenda Jildou Schotanus vertelt over het vierjarige RAAK-project ‘Meerwaarde met mosselen’. Docentonderzoeker Joao Salvador gaat in op hoe oesters kunnen bijdragen aan kustbescherming.
  • Docentonderzoeker Jouke Heringa leidt een discussie over geleerde lessen en vervolgstappen in off-bottom oesterkweek.'
  • Onderzoeker Jacob Capelle spreekt over kweekrendement van mosselteelt.  

Op donderdag 26 januari wordt de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas geïnterviewd over de Schelpdierconferentie in het programma Zeeuwse Kamer van 12.30 uur tot 13.00 uur op Omroep Zeeland.

Meer informatie vind je op www.schelpdierconferentie.nl