De Week van de Circulaire Economie

Van 7 februari t/m 12 februari vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. In deze week zetten ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om je mee te nemen in de circulaire economie.

Activiteiten binnen de HZ
De HZ neemt deel aan De Week van de Circulaire Economie door verschillende activiteiten te organiseren: er is een seminar 'Van Grond tot Garderobe', webinar Zeewier voor de toekomst en er vindt een kledingruilbeurs plaats.

Seminar 'Van Grond tot Garderobe'
Tijdens het seminar 'Van Grond tot Garderobe' op dinsdag 8 februari (Nederlands) en woensdag 9 februari (Engels) worden verschillende voorbeelden gedeeld van modebedrijven die nauwer samenwerken met landbouwers, de resultanten die zij hebben behaald en de belangrijkste elementen die nodig zijn om dit met succes te doen. Je kunt het seminar op woensdag 9 februari tussen 16.00 en 17.00 uur bijwonen in het auditorium van HZ-locatie Het Groene Woud. Bekijk de activiteit >

Webinar Zeewier voor de toekomst
Hoe draagt zeewier bij aan een betere, duurzamere wereld? Je ontdekt het in deze sessie. Bekijk de activiteit >

Kledingruilbeurs
De Green Office's van HZ, Scalda en University College Roosevelt organiseren in samenwerking met de ZB een kledingruilbeurs. Door kleding een tweede kans te geven, en dus niet weg te gooien, besparen we grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe kleding. Kleding doneren kan van maandag 7 t/m donderdag 10 februari in het Atrium van HZ in Vlissingen en lokaal GW2018 bij de HZ in Middelburg. Meer informatie >

De Week van de Circulaire Economie is een landelijk initiatief. Een overzicht van alle activiteiten vind je terug op hun website.

De Week van de Circulaire Economie 2022