De SDG Action Days komen eraan

Van vrijdag 23 t/m dinsdag 27 september vinden de SDG Action Days plaats. De SDG Action Days is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. Het thema dit jaar is ‘Turn it Around’. Want het is tijd voor een ommekeer en als we allemaal samenwerken, met de Sustainable Development Goals als kompas, kunnen we zorgen voor een betere toekomst voor onze mensen en planeet. #TurnItAround voor een gezonde, eerlijke en groene weg naar een betere wereld zonder iemand achter te laten.

SDG's binnen de HZ

De Sustainable Development Goals staan centraal binnen het onderwijs van de HZ, deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen worden ook steeds belangrijker. Alle doelstellingen en ambities rondom vind je terug in het HZ Instellingsplan 2022-2027.

Programma

De SDG Action Days zijn een landelijk initiatief. Via de website van het evenement vind je een compleet overzicht aan online en offline activiteiten die je kunt bijwonen. De HZ organiseert en sluit zichzelf aan bij een aantal initiatieven.

Hijsen van de vlag

Op vrijdag 23 september vindt de landelijke SDG vlaggenactie plaats, waarbij ook de HZ de SDG-vlag hijst. Zo laten we zien dat ze klimaatactie, gendergelijkheid en eerlijk werk hoog in het vaandel dragen. En daarmee de aftrap van de Decade of Transformation, een decennium vol transities waarin we ons land in lijn brengen met SDG’s!

Bigger Than Us

De opleiding Global Project and Change Management presenteert op vrijdag 23 september om 10.00 uur in GW218 de vertoning van de documentaire Bigger Than Us: Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociale onrechtvaardigheid, voedselonzekerheid, mensenrechtenschendingen of een gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Je hoeft je niet aan te melden.

ZLND2050 festival

De tweede editie van het festival ZLND2050 vindt dit jaar weer op het Siloterrein in Middelburg plaats. Op het festival ontdek je waar we staan op weg naar een duurzaam, CO2-vrij Zeeland, en kom je mensen tegen die daaraan werken én jou kunnen helpen dat ook te doen. Op jouw eigen manier en met jouw eigen mogelijkheden. Tijdens het ZLND2050 festival kun je deelnemen aan verschillende workshops. HZ lectoraten Biobased Bouwen en Marine Biobased Specialities zijn op verschillende manieren aanwezig tijdens het festival, waaronder met verschillende workshops.

Geannuleerd: Interactieve presentatie Gert Biestra

Onderwijspedagoog Gert Biesta neemt je tijdens een interactieve presentatie mee in zijn gedachtegoed. Hij heeft een boek geschreven ‘De terugkeer van het lesgeven’. Docenten hebben dit boek gelezen en gaan met hem in gesprek en willen de inzichten delen met jullie.

Ga met HZ naar de SDG Action Day

Op dinsdag 27 september bezoeken verschillende collega's en studenten het hoofdevenement van de SDG Action Day in Amsterdam. Wil jij hierbij aanwezig zijn? We hebben één ticket over! Mail sdgevents@hz.nl of vind meer informatie over het evenement hier.