Bouw studentenhuisvesting aan Kanaalweg Middelburg

Bouw studentenhuisvesting aan Kanaalweg Middelburg Woongoed Middelburg wil 123 studentenwoningen realiseren aan de Kanaalweg in Middelburg. Met de bouw wil de woningbouwvereniging inspelen op de verhuizing van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, HBO-ICT, Watermanagement en Civiele Techniek in 2018 en Chemie en Engineering met streven 2020 naar de nieuwe HZ-locatie aan Het Groene Woud in Middelburg. Het college van B&W van de gemeente wil de bouw mogelijk maken. De woningen moeten rond de zomer van 2020 gerealiseerd zijn.

De drie gebouwen met 123 woningen moeten straks ruimte bieden aan 246 studenten. Onder de gebouwen komen 50 parkeerplaatsen voor auto’s en is er ruimte voor ongeveer 250 fietsen. De gemeente Middelburg wil de grond aan de Kanaalweg, die eerder bestemd was voor kantoorpanden, verkopen aan Woongoed. Op korte termijn zullen de plannen worden uitgewerkt en zal een overeenkomst worden opgesteld. De architect van het gebouw is Taco Tuinhof van Architectenbureau Rothuizen uit Middelburg.

De locatie voor de nieuwe studentenhuisvesting aan de Kanaalweg ligt direct naast het station en is op loopafstand van de HZ-locatie aan Het Groene Woud en het centrum van Middelburg.

Omwonenden van de locatie zijn geïnformeerd over de plannen en uitgenodigd voor een bijeenkomst waar zij een persoonlijke toelichting krijgen van de wethouders en Eric de Ceuster, bestuurder van Woongoed.