Bouwupdate: bouw JRCZ gestart

De bouw van het Joint Research Center Zeeland in Middelburg is gestart. Deze week zijn de eerste palen van het nieuwe onderzoeksinstituut aan Het Groene Woud geboord. Onderzoekers en studenten van Scalda, HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt gaan straks -ook met andere partners- nauw samenwerken in de nieuwe innovatieve werkomgeving met onderzoekslaboratoria en practicumruimtes.

Artist impressions
In een periode van ongeveer twee weken worden er 94 palen geboord voor het JRCZ. Naar verwachting wordt het instituut in 2022 opgeleverd. Er zijn nieuwe artist impressions van het JRCZ beschikbaar.

Samenwerken aan innovatie
In het JRCZ wordt straks gewerkt aan complexe vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. De onderzoeksthema's sluiten nauw aan bij het DNA van Zeeland: water, energie en voedsel. De opgedane kennis kan toegepast worden in tal van bedrijven. Het JRCZ zorgt voor verbinding tussen de kennisinstellingen, researchfaciliteiten en het bedrijfsleven in de regio. Ook andere onderzoeksinstituten en bedrijven kunnen gebruik maken van de onderzoeksfaciliteiten.

Alle informatie over het JRCZ vind je op jrcz.nl

Bekijk de artist impressions

Artist impressions: Rothuizen Architecten en Adviseurs